מחושך לאור: עיצוב מחדש הפך את הדירה למוארת, בהירה ורגועה

דירה תל אביבית של רופאה וחוקר מוח, עברה טיפול קפדני שלא זנח אף פרט. התוצאה שהתקבלה: דירה מוארת ובהירה עם אופי סקנדינבי טבעי

הדיירים: זוג
מיקום: תל אביב
השטח: 110 מ"ר
עיצוב פנים והום סטיילינג: אפרת שמי

מעצבת הפנים אפרת שמי נדרשה לתכנן מחדש דירה עבור זוג – היא רופאת נשים, והוא חוקר מוח. הדירה ממוקמת בקומה ה-17 באחד המגדלים בתל אביב. "בחלל המקורי הייתה אווירה כבדה וחסרת ייחוד, בשל שימוש רב באלמנטים כהים ועבים כמו פרופילי אלומיניום כהים ושיש שחור", מספרת המעצבת. "היות ורציתי לשוות לדירה מראה בהיר ונקי וכך ליצור תחושה של רוגע ושקט, בחרתי לצבוע את כל משקופי האלומיניום בהתזה במקום בגוון בהיר הזהה לגוון הקירות פרט זה היה רדיקלי למראה הכללי, ויצר רקע ותשתית להמשך העבודה".

לצד שינוי הגוונים, הוקדשה תשומת לב מיוחדת למרחב ולאור כדי ליצור דירה מוארת ובהירה. חלל הדירה תחום בפתחים מהתקרה לרצפה, ואלה חופו בחלקם התחתון עם לוחות גבס, כך שייראו כפתחי חלונות ולא כדלתות. "המהלך הזה איפשר לנצל את השטח להתקנת ארונות מטבח, וכן פינת ישיבה קטנה סמוך לפינת האוכל", מסבירה שמי.

הרצפה שהייתה מחופה באריחים אפורים כהים חופתה בפרקט עץ בגוון בהיר עם טקסטורה. לוחות הפרקט לא הוצמדו זה לזה כמקובל אלא הונחו עם פוגה בעובי מטבע דק ביניהם. צורת ההנחה הזאת יצרה מראה של פסי עץ ארוכים. קיר הבטון שמלווה את הכניסה היה מחופה בלוחות גבס. לאחר חשיפתו הוחלט להשאירו כפי שהיה, והוא עבר רק ניקוי ידני עם מברשת ברזל. בין תקרת הגבס לבין קיר הבטון נוצרה תעלה ובה הותקנה תאורת לד השופכת אור על קיר הבטון.

 

המטבח, שהיה בעבר חדר שינה, צורף לחלל המשותף. הותקנה בו תקרה העשויה פסי MDF צבועים שעברו תחת משור נגרים שיצר בהם חריצים. פרט זה אף חוזר במשטח של שולחן האוכל הלבן. בקצה התקרה הותקנה קורת עץ אלון התוחמת בין תקרת המטבח לסלון. חזית ארונות המטבח נצבעה במספר שכבות, כשהשכבה העליונה מכסה אותן כמעט כליל אך מאפשרת לראות אותן במרומז ויוצרת משטח עם עומק.

רצפת המטבח חופתה באריחי גרניט פורצלן גדולים דמויי בטון. המדפים משני צידי התנור עשויים ברזל ותלויים מהתקרה. גופי התאורה שמעל פינת האוכל נקנו בשוק הפשפשים במצב רעוע, שכן הם שימשו בעבר כפנסי רחוב וצבעם היה שחור. "הגופים נקנו ללא בית מנורה, לכן הותקן לכל אחד מהם בסיס עליון מעץ בצורת פירמידה קטומה שהותקנה במישור תקרה הגבס", מוסיפה המעצבת.

 

הקיר מול הכניסה לחדר השינה נצבע בגוון סגול אפור והוא משתלב עם גב המיטה שבוצע בשילוב של עץ ובד. בין חדר השינה וחדר העבודה הצמוד לו מפרידה דלת הזזה הנגררת לכיס בקיר. פרט זה מאפשר פרטיות כשבחדר העבודה לנים אורחים. חדר הרחצה שהיה ברובו פתוח לפני השיפוץ, שונה כליל והפך ליחידה סגורה. הקירות חופו באריחים דקים וארוכים והם יוצרים מראה עדין של לבנים מאורכות. המרפסת חופתה באריחים בגוון חום-שחור והונחה בצורת פישבון.

 

בסופו של השיפוץ התקבלה דירה מוארת ובהירה עם אופי סקנדינבי טבעי. לצד התוצאה המוצלחת, המעצבת מעידה שגם התהליך עצמו היה נעים וטוב. "'תגידי לנו מה אנחנו אוהבים' – זאת הייתה האמירה המבודחת שליוותה את העבודה המשותפת על הפרויקט", מספרת אפרת שמי. "בעלי הדירה העניקו לי חופש ונתנו בי אמון מלא, והגישה הזאת אפשרה גם להם וגם לי לעבור את התהליך בשמחה והפרויקט עצמו יצא נשכר".

רשימת ספקים חלקית:

קבלן: שיין גימורים
נגרות: נגריית ג'עבר
נגרות ומסגרות: האסם
ריהוט נייד: לופט, תמה
התזת אלומיניום באתר: תמיר
פרקט: עץ ועצה
תאורה: קמחי, יאיר דורם